LVI-työt vaativat monipuolista osaamista


LVI-asentajilta onnistuvat erilaiset LVI-työt, he esimerkiksi korjaavat sekä huoltavat rakennusten lämpö- vesi ja ilmastointijärjestelmiä- ja laitteistoja. LVI-asentajasta käytetään usein myös putkimies-nimitystä. Tervetuloa lukemaan blogiamme! Tällä kertaa aiheenamme ovat LVI-työt ja pohdimme mitä LVI-urakoitsijan työnkuvaan oikein kuuluukaan.

Arkipäiväisempiin putkiston korjaus toimenpiteisiin, voit palkata perinteisen putkimiehen. Yleisimpiä putkiston ongelmia ovat tukkeutuneet wc tai pesuallas, vuotava hana sekä lämmitysjärjestelmän ongelmat, silloin käänny putkimiehen puoleen. Hän voi työskennellä putkiurakoitsijan palveluksessa tai omistaa oman pienyrityksen. Mutta monimutkaisempiin hankkeisiin tai uudiskohteisiin sinun on palkattava putkiurakoitsija. Kun rakennat uutta rakennusta, pääurakoitsijasi suosittelee todennäköisesti LVI-urakoitsijaa, jonka kanssa hän on työskennellyt muissa hankkeissa.

LVI-urakoitsijan rooli

LVI-urakoitsija on yksityishenkilö tai yritys, joka työskentelee lähes yksinomaan uudisrakentamisen, muutostöiden ja kunnostuksen parissa. LVI-urakoitsijalta onnistuu LVI-huollot eli kaikki vesihuoltoon, sakokaivoihin ja muihin putkiston tekniikkaan liittyvät LVI-työt.

Kun LVI-urakoitsijat suorittavat LVI-järjestelmien huoltoa tai asennusta, he tarkastavat laitteet ja varmistavat, että kaikki toimii oikein. Tähän voi sisältyä putkien tarkastaminen vuotojen varalta, termostaattien testaaminen, suodattimien vaihtaminen ja kylmäainetasojen tarkistaminen.

Koska LVI-urakoitsijan tehtäviin kuuluvat monimutkaisemmat LVI-työt, heitä voidaan pyytää konsultiksi kodin LVI-tekniikan suunnitteluvaiheessa, sillä he auttavat varmistamaan, että uudisrakentaminen tai remontointi on rakennusmääräysten mukaista. He tekevät myös lopputarkastuksen LVI-asennuksille, joko uudiskohteessa tai remonteissa.

LVI-huollot ja hätäkorjaukset ovat osa LVI-urakoitsijan työtä

Uudiskohteiden rakentamisen jälkeen, suurin osa LVI-urakoitsijoiden työstä on hätäkorjauksia, koska LVI-järjestelmien ongelmat ilmenevät usein äkillisesti sekä ne vaativat aina kiireellistä huomiota. Vesijohtojen vuotokohdat tai muut akuutit LVI-työt täytyy aina hoitaa mahdollisimman nopeasti, ennen kuin mitään sen suurempia vahinkoja ehtii syntyä. Vuotavat putket voivat aiheuttaa kiinteistölle suurta vahinkoa, mutta asukkaiden viihtyvyyteen vaikuttaa paljon myös huoneiston lämpötila. Ilmastointikorjaajat ovat kiireisiä erityisesti talven kylmimpinä aikoina sekä kesän kuumimpina aikoina, jolloin lämmitystä tai vastaavasti huoneilman jäähdytystä tarvitaan eniten. Toimiva ilmastointi on iso osa asumisviihtyvyyttä ja kodin raikas sisäilma auttaa voimaan paremmin. LVI-töihin kuuluvat myös hanan tai lavuaarin vaihto ja pyykin- tai astianpesukoneen asennus. LVI-järjestelmien asennus vaatii monipuolista osaamista mutta kun asennus on suoritettu onnistuneesti toimivat laitteistot automaattisesti. Yleensä LVI-työt hoidetaan urakkana, varsinkin uudisrakennuksissa. Vesijohtoliike J. Laitinen Oy tekee LVI-huollot ammattimaisesti.

minusta

Blogi LVI-alasta monipuolisena työllistäjänä

LVI eli talotekniikka käsittää kiinteistön ja siihen liittyvien tilojen tekniset palvelut ja järjestelmät, kuten lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteet. Talotekniikan avulla varmistetaan tilojen viihtyvyys ja turvallisuus ja kakkien järjestelmien toiminta. Toimiva ja hyvin suunniteltu LVI-tekniikka on jokaisen talon pitkäikäisyyden ja terveellisyyden kulmakivi. Esimerkiksi Omakotitaloa rakentaessa ja kunnostaessa tarvitaan monenlaisia ammattilaisia paljon myös LVI-alalta. Seuraavassa lyhyt kuvaus erilaisista alan tehtävistä ja ammattilaisista, joita ehkä sinunkin kotonasi työskentelee. LVI-alalla on paljon tekijöitä, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin työtehtäviin. Alalla työskentelee esimerkiksi eri järjestelmiin erikoistuneita asentajia, putki- ilmanvaihto- tai lämmityslaiteasentajia. LVI-alalla on myös paljon myyntitehtäviä. Alalla voi myös erikoistua LVI-suunnittelijaksi, jonka työnkuvaan kuuluu rakennusten lämpö- vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien suunnittelu. LVI-tekniikan rakennusmestarit toimivat taas usein työmaajohtajina tai esimerkiksi projektipäällikköinä. Oletko suunnittelemassa omakotitalon rakentamista tai kunnostamista lähiaikoina? Tervetuloa blogin pariin lukemaan, keskustelemaan ja mielellään myös jakamaan omia vinkkejä rakentamiseen ja remontointiin liittyen.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

5 June 2024
Ilmalämpöpumppu on kasvattanut suosiotaan Suomessa merkittävästi viime vuosina, ja hyvästä syystä. Tämä energiatehokas laite tarjoaa sekä lämmitystä e

28 March 2024
Ilmalämpöpumppu on yksi suosituimmista lämmitys- ja viilennysratkaisuista, ja se tarjoaa useita etuja perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Tässä blo

15 January 2024
Lämpöpumppu on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotia tai yritystilaa. Jotta laite toimisi optimaalisesti ja säilyttäisi energiatehokku

tag