LVI huolto kannattaa tehdä suunnitelmallisesti


Jokaisessa rakennuksessa on talotekniikkaa, joka koostuu erilaisista teknisistä järjestelmistä, kuten LVI-tekniikasta. LVI-järjestelmiä tarvitaan rakennuksen monien tärkeiden toimintojen ylläpitoon, joka tekee asumisesta terveellistä ja turvallista. LVI-järjestelmän toimivuuden kannalta tärkeää on säännöllinen LVI huolto. Jos talotekniset järjestelmät kiinnostavat ja haluaisit lukea aiheesta lisää, tervetuloa blogin ja tämänkertaisen kirjoituksen pariin. Tällä kertaa aiheena on talotekniset järjestelmät, miten ne vaikuttavat asumismukavuuteen ja pitävät yllä rakennukselle ja asumiselle tärkeitä toimintoja.

Toimiva LVI-järjestelmä takaa turvallisen ja terveellisen asumisen

Talotekniset järjestelmät ja laitteisto tuottavat rakennukseen terveelliset ja turvalliset olosuhteen asumiseen. LVI-järjestelmillä tuotetaan puhdasta sisäilmaa, puhdasta vettä, lämmintä vettä ja kuljetetaan jätevesi pois asianmukaisella tavalla. Tärkeänä osana LVI-järjestelmää ovat lämmitys, jäähdytys, ilmanvaihto, käyttöveden tuottaminen, lämmitys ja viemäröinti. On myös tärkeää, että järjestelmät toimivat ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti. Taloteknisten järjestelmien hyvä toimintakunto on tärkeää ja säännöllinen LVI huolto takaa niiden parhaan mahdollisen toimivuuden.

Lämmitys mahdollistaa asumismukavuuden erilaisista ulkolämpötiloista huolimatta

Toimiva lämmitysjärjestelmä takaa asumismukavuuden ja pitää rakennuksen kunnossa ulkolämpötilasta huolimatta. Viihtyisä lämpötila oleskelutiloissa on noin 20 °C, mukaan lukien työpaikat. Lämpötilan on tutkittu vaikuttavan työtehoon, joka saattaa heikentyä sekä liian kuumassa että kylmässä lämpötilassa. Lämmitysjärjestelmä tuottaa myös lämpimän käyttöveden, joka voidaan tuottaa sähköllä, kaukolämmöllä tai lämpöpumpulla. Energiaa tuotetaan enenevässä määrin uusiutuvilla energialähteillä ja lähes kaikki uudisrakennukset ovat nollaenergiarakennuksia, joka tarkoittaa sitä, että ne ovat erittäin energiatehokkaita ja vähäinen energiamäärä, jonka ne tarvitsevat, pystytään kattamaan pääasiassa uusiutuvilla energialähteillä. Lämmityksen lisäksi monissa rakennuksissa tarvitaan jäähdytystä, joka voidaan hoitaa monella eri tavalla, esimerkiksi kaukojäähdytyksellä tai kylmälaitteilla.

Käyttövesi-, viemäröintijärjestelmät ja ilmanvaihto

Vesijohtojärjestelmä kuljettaa rakennukseen kylmän ja lämpimän käyttöveden ja sen täytyy olla puhdasta ja turvallista käyttää. Viemäröintijärjestelmä poistaa rakennuksesta käytetyn veden luotettavasti. Molempien järjestelmien säännöllinen huolto on tärkeää niiden ylläpidon ja toimintavarmuuden kannalta. Ilmanvaihdolla varmistetaan sisätilojen puhdas ja terveellinen sisäilma ja poistetaan käytetty ilma rakennuksesta. Ilmanvaihdon tavoitteena on hyvä sisäilma sekä kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen. Kaikki järjestelmät vaativat ylläpitoa ja säännöllistä huoltoa, että niiden toimintakyky pysyy optimaalisella tasolla. Tämän vuoksi säännöllinen LVI huolto on tärkeää jokaisessa rakennuksessa. Jos LVI huolto on tarpeellinen, voi ottaa yhteyttä esimerkiksi TNT-Putki Oy Ab:n.

minusta

Blogi LVI-alasta monipuolisena työllistäjänä

LVI eli talotekniikka käsittää kiinteistön ja siihen liittyvien tilojen tekniset palvelut ja järjestelmät, kuten lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteet. Talotekniikan avulla varmistetaan tilojen viihtyvyys ja turvallisuus ja kakkien järjestelmien toiminta. Toimiva ja hyvin suunniteltu LVI-tekniikka on jokaisen talon pitkäikäisyyden ja terveellisyyden kulmakivi. Esimerkiksi Omakotitaloa rakentaessa ja kunnostaessa tarvitaan monenlaisia ammattilaisia paljon myös LVI-alalta. Seuraavassa lyhyt kuvaus erilaisista alan tehtävistä ja ammattilaisista, joita ehkä sinunkin kotonasi työskentelee. LVI-alalla on paljon tekijöitä, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin työtehtäviin. Alalla työskentelee esimerkiksi eri järjestelmiin erikoistuneita asentajia, putki- ilmanvaihto- tai lämmityslaiteasentajia. LVI-alalla on myös paljon myyntitehtäviä. Alalla voi myös erikoistua LVI-suunnittelijaksi, jonka työnkuvaan kuuluu rakennusten lämpö- vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien suunnittelu. LVI-tekniikan rakennusmestarit toimivat taas usein työmaajohtajina tai esimerkiksi projektipäällikköinä. Oletko suunnittelemassa omakotitalon rakentamista tai kunnostamista lähiaikoina? Tervetuloa blogin pariin lukemaan, keskustelemaan ja mielellään myös jakamaan omia vinkkejä rakentamiseen ja remontointiin liittyen.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

5 June 2024
Ilmalämpöpumppu on kasvattanut suosiotaan Suomessa merkittävästi viime vuosina, ja hyvästä syystä. Tämä energiatehokas laite tarjoaa sekä lämmitystä e

28 March 2024
Ilmalämpöpumppu on yksi suosituimmista lämmitys- ja viilennysratkaisuista, ja se tarjoaa useita etuja perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Tässä blo

15 January 2024
Lämpöpumppu on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotia tai yritystilaa. Jotta laite toimisi optimaalisesti ja säilyttäisi energiatehokku

tag